pondělí 14. dubna 2014

Revit Server 2014

Pokud používáte pracovní sady a předpokládáte spolupráci mezi více projekčními kancelářemi, určitě narazíte na produkt Revit Server (RS). Jedná se o webovou aplikaci, která zajišťuje komunikaci mezi servery projekčních kanceláří a zpřístupňuje centrální soubory pro napojení do vlastního modelu. Typickým příkladem je architektonický model, do kterého si připojíte MEP model spolupracující profese. A naopak, specialista si jako podklad připojuje architektonický model.
Jinou možností je sdílení jednoho centrálního souboru a přístup všech profesí na jedno místo.

Instalace má několik omezujících podmínek (Windows server 2008 a vyšší, další nutné podmínky jsou specifikovány na webu RS), probíhá rychle a bez problémů. Tak to alespoň bylo ve většině případů, kdy jsem tento produkt instaloval.
Pak ale narazíte na server, kde to nejde a nejde. Na jednom takovém jsem strávil čistého času asi 10hod. Nakonec se to společně s helpdeskem Autodesku podařilo rozchodit. Drobným plusem je, že jsem byl nucen trochu hlouběji porozumět tomu, jak to funguje (či má fungovat).
Pokud byste tedy potřebovali pomoc s touto instalací a nasazením, klidně se zde můžete optat o pomoc :-)

Za BIM-Fórum o.s.

Peter Jirát

2 komentáře:

  1. Při používání RS na Windows serveru je jedna dost omezující podmínka - je potřeba mít min. 5% volné (dostupné) operační paměti, jinak se chod aplikace RS zastaví a tím pádem je RS pro uživatele nedostupný. Hledáme teď nástroj (nastavení), kterým by šlo pro danou aplikaci alokovat určité množství paměti tak, aby k tomuto pádu nedocházelo.

    OdpovědětVymazat
  2. Naproti tomu můžeme vypustit podmínku Windows Server 2008 a vyšší, Revit Server pro verzi 2014 lze provozovat i na stanici s Windows 7 64b (sice to je bez podpory ze strany Autodesku, ale ta je stejně v této oblasti na jedno téma - kupte si nový server).

    OdpovědětVymazat